Zoom 4: сучасний метод відбілювання зубів

Даніч Михайло ІгоровичДаніч Михайло Ігорович
Как выбрать зубную пасту

На сьогодні відбілювання зубів за допомогою Zoom 4 є одним із найсучасніших методів, який використовується стоматологами для зміни відтінку зубів та поліпшення їхньої естетики. Зростаючу популярність процедури обумовлює не тільки її інноваційність, а й ряд інших вагомих переваг.

Система ZOOM 4 для відбілювання зубів

Система Zoom 4 - це метод відбілювання зубів, який допомагає висвітлити відтінок емалі на 5-8 тонів за 1 процедуру. Необхідний ефект досягається шляхом проникнення в емаль молекул активного кисню, які руйнують пігмент. Система містить три компоненти: світлодіодну лампу, водневмісний гель і засіб, що зміцнює емаль. 

Спочатку на зуби наносять відбілюючий гель, який містить перекис водню. Під впливом холодного блакитного світла він активується, виділяючи молекули активного кисню. Ці молекули проникають у глибокі шари емалі, руйнують пігмент та заповнюють порожнини, що утворюються після цього, тим самим зміцнюючи емаль.

Переваги відбілювання зубів за допомогою ZOOM 4

Процедура має ряд переваг, завдяки яким її популярність останнім часом лише зростає:

  • Швидкість виконання

На відміну від традиційних процедур відбілювання, які дають ефект лише після кількох відвідувань стоматолога, Zoom 4 дозволяє досягти потрібного відтінку лише за 1 процедуру що триває близько 1 год.

  • Ефективне відбілювання

Завдяки процедурі можна відбілити емаль на 5-8 тонів за сеанс.

  • Безпечність

Під час освітлення використовується лампа холодного світла, що виключає ризик опіку ясен та перегріву пульпи.

  • Довговічність результату

Ефект від процедури зберігається протягом достатньо довгого періоду, аж до 2х років.

Протипоказання до процедури відбілювання

Відбілювання рекомендується проводити тільки у випадку, якщо зуби та ясна абсолютно здорові. Якщо ж виявляються будь-які проблеми, спочатку стоматолог порекомендує провести лікування. 

Є кілька протипоказань до проведення процедури:

  • Наявність тріщин в емалі;
  • Підвищене стирання поверхні зубів;
  • Наявність карієсу;
  • Запальні захворювання ясен;

Алергічна реакція на компоненти використовуваного гелю.

У цих випадках стоматолог може порадити лікування перед відбілюванням або запропонувати інші методи для естетичної корекції.

Підготовка до відбілювання зубів системою zoom 4

Перш ніж переходити до відбілювання зубів, рекомендується попередньо записатися на консультацію до стоматолога. Лікар повинен оцінити стан зубів та ясен, щоб виключити наявність протипоказань до процедури.

Для забезпечення максимальної ефективності відбілювання стоматолог може порадити провести попередній комплекс заходів, таких як професійна чистка зубів для видалення твердого нальоту та зубного каменю, ремінералізація зубів для зміцнення емалі та лікування карієсу.

Процес відбілювання зубів

Процедура відбілювання зубів за допомогою системи Zoom 4 може бути завершена лише за один візит до стоматології. Цей процес триває не більше години, і є абсолютно комфортним і безболісним. 

Процедура проводиться в кілька етапів:

  1. Губи та ясна пацієнта покриваються тонкими захисними плівками, щоб захистити їх від дії гелю та світла лампи.
  2. На зуби наноситься перший шар гелю.
  3. Лампа Zoom 4 активується і світить безпосередньо на зуби протягом 10-15 хвилин.
  4. Потім наноситься другий шар гелю і лампа знову вмикається.
  5. У разі потреби у більш яскравому освітленні процедура може бути повторена ще один раз.
  6. Після завершення процедури на зуби наноситься засіб, який сприяє зміцненню емалі та зниженню чутливості.

Зазвичай одного сеансу достатньо для досягнення бажаного результату. Однак іноді, якщо необхідне максимальне відбілювання, стоматолог може рекомендувати повторити процедуру через 1-2 місяці.

Рекомендації по догляду за зубами після відбілювання системою Zoom 4

Після відбілювання системою Zoom 4 зуби залишаються надчутливими до температурних подразників протягом 12 год - в цей період потрібно утриматися від вживання холодної та гарячої їжі або напоїв. Так само як і від будь-чого гострого, кислого або солодкого, оскільки це може викликати реакцію на смакові подразники. 

Також, протягом 5 днів після відбілювання Zoom, рекомендується дотримуватися так званої "прозорої" дієти, утримуючись від споживання продуктів та напоїв, які містять барвники (наприклад кава, какао, чай, лимонади, соки, шоколад, кондитерські вироби, соуси і т.д.). Також рекомендується утримуватися від куріння та вживання алкогольних напоїв.

Щодо гігієни, рекомендується чистити зуби після кожного прийому їжі, використовуючи щітку м'якої або середньої жорсткості та пасту без абразивних частинок - аби не посилювати чутливість зубів.